“Είμαι αιμοδότρια από το 1997 δηλαδή μόλις έκλεισα τα 18… Ο λόγος που αποφάσισα να γίνω αιμοδότρια ήταν ένας φίλος μου που έφυγε από Μεσογειακή Αναιμία στα 19 του χρόνια και στην συνέχεια η παρότρυνση της μητέρας μου μιας και ήταν και αυτή αιμοδότρια.

 Τις ενέσεις τις φοβάμαι.Το αίμα μου φέρνει λιποθυμία.Την ώρα της αιμοληψίας όμως γίνομαι άλλος άνθρωπος.Νιώθω ότι δίνω ζωή σε κάποιον που ο Θεός αποφάσισε να τον βάλει σε αυτή την δοκιμασία και μαζί με αυτόν μπαίνω και εγώ…

  Δεν με νοιάζει αν θα είναι Έλληνας ή ξένος αυτός που έχει ανάγκη.Δεν με νοιάζει αν είναι άσπρος η μαύρος.Θέλω να προσφέρω και ας μην γνωρίζω τον παραλήπτη.Γιατί όλοι έχουν το δικαίωμα να ζήσουν και να γνωρίσουν την αυριανή μέρα…

  Παρακαλώ τον Θεό να με έχει καλά και να μην σταματήσω να δίνω αίμα παρά μόνο όταν θα φτάσω στο ανώτατο όριο ηλικίας.”

Τασούλα Α.

 

“Οι λέξεις Εθελοντική Αιμοδοσία είναι συνώνυμες με τις λέξεις “προσφορά ΖΩΗΣ”. Αυτό και μόνο φτάνει!”

Χρύσα Μ.

 

“Όποιος δεν κάνει τίποτε για τους άλλους, δεν κάνει τίποτε για τον εαυτό του…Γι αυτό όποτε έχουμε την ευκαιρία, να προσπαθούμε να κάνουμε καλό σε όλους!!”

Χρήστος Γ.

 

“Η ηθική ικανοποίηση που λαμβάνω προσφέροντας το αίμα μου στο συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη είναι ανεκτίμητη.  Η αιμοδοσία είναι αμφίδρομη πράξη προσφοράς. Και στο δότη και στο λήπτη. Βοηθώντας το σώμα του λήπτη, βοηθάω την ψυχή μου. Νιώθω καλύτερος άνθρωπος. Και στην πράξη είναι τόσο ασφαλής, εύκολη και ακίνδυνη. Μόνο 10 λεπτά από το χρόνο μας χρειάζεται. Ελάχιστο κόστος για τόσο μεγάλη προσφορά και τόσο μεγάλη ηθική ικανοποίηση. 

Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσε η Πηγή Ζωής να προσφέρω κάτι ελάχιστο στους συνανθρώπους μου.”
                                                                                                                                                                          Σπύρος Μ.

“Η επαφή μου με την αιμοδοσία ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο του 1997. Κατά την έκδοση κάρτας αιμοδότη μου έγινε πρόταση για να “υιοθετήσω” άτομο με Μεσογειακή Αναιμία. Δέχθηκα με ευχαρίστηση μια και με αυτόν το τρόπο ξέρω ότι το αίμα άμεσα βοηθά έναν άνθρωπο να ξεπεράσει το χρόνιο πρόβλημα του.

Και μην ξεχνάμε ότι η παραγωγή του αίματος είναι ΧΩΡΙΣ κόστος και η διάθεση του ΜΟΝΟ με οφέλη…”
                                                                                                                                                                          Παντελής Ι.