Ο Σύλλογός μας

Από το 1997 λειτουργεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης η “ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ” ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ, είναι εθελοντική μη κυβερνητική οργάνωση,  με κύριο σκοπό με τη δράση των μελών του, την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας με κάθε πρόσφορο μέσο.

Συμβάλλει στην ανάπτυξη αισθημάτων ευθύνης, φιλαλληλίας και ανιδιοτελούς προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο με βάση την αγάπη προς τους συνανθρώπους. Στηρίζει ψυχολογικά και συμπαρίσταται κοινωνικά κύρια, στα άτομα με Μεσογειακή Αναιμία (που αριθμούν τους 300 πάσχοντες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σε σύνολο 3000 πανελλαδικά). Ενισχύει το πρόγραμμα των ειδικών ομάδων εθελοντών αιμοδοτών για τα άτομα με Μεσογειακή Αναιμία της πόλης μας, που χρειάζονται περίπου 2 μονάδες αίματος κάθε 15 ημέρες, (και για κάθε μετάγγιση χρειάζεται 4ωρη παραμονή στο Νοσοκομείο),1200 μονάδες τον μήνα και κατά συνέπεια 15.000 μονάδες τον χρόνο.

Στην ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ δραστηριοποιούνται εθελοντικά επιστήμονες, εργαζόμενοι και απλοί συνάνθρωποί μας που με αυταπάρνηση  και σε αγαστή συνεργασία με τον Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, φροντίζουν για τη συνέχιση λειτουργίας του Συνδέσμου επ’ ωφελεία των ατόμων με την νόσο,  της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης αλλά και την επέκταση της ιδέας της δωρεάς αίματος προς χάρη του κοινωνικού συνόλου.

ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ

ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης