Ταξίδι στην Πηγή της Ζωής – 29/5/18 (Pics)

Ο Σύνδεσμος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ» και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης παρουσίασαν και φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ταξίδι στην Πηγή της Ζωής».

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς  μαθητές της 4ης, 5ης, και 6ης Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου , 25 σχολείων μέσω του οπτικοακουστικού προγράμματος κινουμένων σχεδίων με τίτλο: «Τα αιμοσφαίρια, Ταξίδι στην Πηγή της Ζωής» γνώρισαν με έναν πρωτότυπο εκπαιδευτικό τρόπο τα πάντα γύρω από το αίμα, τα συστατικά του, την κυκλοφορία του, τη σημασία του για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς και την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα με την καθοδήγηση των δασκάλων τους παρουσιάσαν τη δική τους αφομοιωμένη εικόνα για την εθελοντική αιμοδοσία με εκθέσεις, ζωγραφιές, θεατρικά δρώμενα και μουσική.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται με πρωτοβουλία της «ΠΗΓΗΣ ΖΩΗΣ» εδώ και 5 χρόνια με μεγάλη επιτυχία και ορατά αποτελέσματα στον τρόπο που οι μαθητές αφομοιώνουν την έννοια της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαΐου στο συνεδριακό Κέντρο «ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ».

Με την ευγενική χορηγία της ΔΕΘ – Helexpo.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές και τους δασκάλους για την συμμετοχή τους και για τα πολύ όμορφα καλλιτεχνικά δρώμενα που πραγματοποίησαν!

Φωτογραφίες εκδήλωσης: